Monday 27 June 2011

Apa tu Course Food Technology???

Salam...
untuk post seterusnya...Krik akan terangkan pasal bidang yang diikuti di UMS...
Masak2 punya corse ker....eeee best lar boleh masak2..bole makan2....(tu antara banyak reaksi spontan org2 yg tak tahu menahu pasal course Krik)...Dalam Hati mendidih rasa nak ketuk jer kepala diorg dan korang2 gak...hahahha..
Sebenarnya food technolgy adalah satu bidang yang berasaskan sains tulen...pengajian kami lebih kepada kajian sains makanan..so kami belaja kimia,biokimia,kimia makanan,biologi,mikrobiologi makanan,fizik dll...semua subjek sain..dan tiada subjek khas yg memasak yer...yg tu kena tanya budak culinar or food service...
So tidak pelik course krik majoriti adalah bukan Melayu....darpada around 150 kawan2...hanya 20 melayu...so paham2 lar sendiri...
Course ni tak senang dan tak susah (ayat selamat..ayakkkkk padahal pecah kepala)..tapi peluang pekerjaan sangat lar byk di industri makanan yg tak reti nak surut2..hahahha..so kalo ada kawan2 nak tnya lebih detail course ni..bole lar aju2 skit...

0 comments:

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...