Tuesday, 19 July 2011

Thailand adalah paradise makanan- Thailand mariii


Salam sayang semua…
first, krik nak mintak ampun coz tak sempat nk update blog…
sbenarnya krik berjalan2 ke oversea…ahakz..Thailand jer…
kat sana tak leh nak update coz tak reti kerna bahasa Thai digunakan..(alasan )
dkt jer pun ngan umah krik ngan umah family disana..
Just naik pengangkutan yg dikenali rodtwo (van tapik lagi besar)charge rm 7 sehala…
dalam 80 km jer pun….so 50 minit jer….(lajukan kan….)
laju coz jalan sana sgt lar best…semua 4 lorong…ala2 jalan kl gituw…
tpi kat sana tak der TOL k….free..tu yg krik paling respect kat Thailand
dah sampai sana coz lar gumbira….ahakz
Dapat makan2 best....
Thailand adalah antara pusat makanan yg best bangat
so krik nak share lar beberpa pic ngan korang makanan yg tak akn jumpa kot kat Malaysia…
jom2

Ni sajer jer letak...malam akhir makan aiskrim versi siam nih...best gak ar...

Kot2 lar korang tak caya krik kat Thailand..nih bukti..hahahaah..air dr Siam...

Pulut dalam bakul..makan ngan ayam n daging dan pencicah

"Seraironghai" dalam bahasa melayu (rimau menagis) ahakz...gerun dngar nama:daging yg berlemak direndam dalam madu n secret ingredient..make2 with colek(pencicah)

somtam:betik muda+tomato+ dan apa tah agi......sedappp ehh..

"Namtok" daging +daun pudina+beras tumbuk+madu = besttt..

"Lat Khai"..ayam...tah ar bahan2 dia....rembat jer..

"Tammatmuang" :mangga muda+ikan bilis+udang kering dan lain 2bahan yg tah aper2...pedassss,,,,

Kenyang perut suker hati...hahhahaha

Budu versi siam..lain sgt2 ..dan sudah pasti best...


p/s:Sgt berbaloi2 pergi sana...semua org sponsor..ahakz....
makanan kat sana sgt lar murah

2 comments:

Antasya sYa said...

beznyer.. terliur la..;
tapi aiskrim tu bntuk dia cam t##i je??;p

Krik Alfie said...

hahahha..best kan..n aiskrim tu memang macm taik pn..hzahahhaha..ada berani

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...