Tuesday, 20 March 2012

Dugaan !!!


            Pagi semua. Mood nak post pepagi gini bukan selalu datang (biasanya masih berbungkus dalam selimut). Tapi dek tersedar awal..erkkk..awal ker nih!!! Tangan nak citer perkembangan terbaru di UMS ni. Hmm....citer menarik tak dak!!hahah..boleh2 gitu kan..semester akhir di UMS tapi sem ni diduga dengan PTPTN yang bermasalah buat whole batch kami dan junior. Saat semua budak U lain berenjoy dan menikmati duit pinjaman. Kami disini masih mengikat perut dek kerna duit 'dijangka' masuk pada awal april!! Apa ke gile masuk sebelum cuti semester!! Masuk akhir semester pun tak per (ayat keciwa tak hingat)!!!. Sikap dan salah sesetengah pihak (tak mo mention sapa-sapa huh!!!) menyebabkan kami derita.

      Al-kisah ader student asyik cakap "releks ar..nanti masuk gak tu nanti duit tu". Korang orang kaya , mak bapak korang boleh masuk duit TAPI kami tak kaya ni tak sanggup nak minta. Kalo sah2 parents kami ada duit kami tak mintak pun kompen parents bagi tanpa kami mintak. Sah2 sepanjang empat tahun ni krik tak pernah minta duit! Tapi diakhir perjuangan begini lak terjadi."Tak per sabaq nah krik" kata yang lain. Kalau tak sabar lagi kepoh krik boleh bikin onar (Tak mo malukan nama U konon la).

       Apa pun tinggal tiga bulan lagi krik akan berada disini.Harap2 kulit muka nih! tebal muka untuk minta pinjam duit dari orang..huhuhuu...Serius I tak de money anymore. Makan pun berjimat habis-habisan. Mungkin dugaan ini memudahkan perjalanan krik nanti..Doakan krik selesai belajar dengan jayanya K...bye.

krik: <------ Orang paling tidak tenang sekarang!!!

    

1 comments:

Ana Jannah said...

dugaan ye krik...saba na....:))

~gud luck last semester...untung la da x yah blaja da pasni :))

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...