Friday, 25 November 2011

Cak...I'm back...


Salam all reader yg disayangi semua...
Ampun di pinta..kurang berblog sekarang..
nak baca blog pun tak sempat...
alasan biasa: setiap minggu ada presentation +setiap hari ada kerja lab + thesis..
semua itu mencuri masa untuk bersuka ria..
macam tak der masa even untuk tgk movie..(psss:FB tu satu kemestian)

Tapi last week..ari ahad(20/11/11)...
krik sempat curik masa yg bz dengan berjalan-jalan ke KUDAT...
perjalanan 3 jam dari UMS...
of course naik kereta yang disewa..
3 perempuan + 2lelaki..
dengan misi untuk explore SABAH sebelum habis pengajiaan...

Singgah sebentar di Tamu minggu di Kota Belud(makanan dia awesome)
Singgah kat Ladang lebah(ok2 lar)
dan yang paling best singgah di Simpang Mengayau...
Titik pertemuan air laut cina selatan dengan laut sulu...
Sangat Cantik like heaven...
Seriously pemandangan yang sangat mempersonakan..
tapi cuaca disana sangat panas..
Tiada angin yang bertipa..
anda akan cair disana(hahhahha..gurau jer)
kami stay sejam jer disana coz kepanasan(snap2 gambar then lari masuk keta buka aircond)

Overall trip tu terbaik...perjalanan2 pergi balik yang jimat coz kerana perbelanjaan under rm 50 seorang..termasuk makan2..
sedihnya ...sampai2 di UMS...bergegas siapkan lab report Enzim untuk dihantar esok...
Penat tak ingat..
Jom usha2 gambar(tidak termasuk gambar krik..huahuahuahua)

Pantai yang bersih dan tiada pencemaran..


Ini tamu di Kota Belud....

Honey farm....

Boleh tgk dari dekat

Panas tapi best

Sangat mempersonakan

Air yang betul2 biru

Tugu ..

Ketupat orang Bajau kota belud
Kenangan = titik pertembungan air laut cina selatan dengan laut sulu

Pantai yang super duper best...



8 comments:

ariey said...

comel2...

hipotesis crew said...

wah, antik nye sabah.. teringin nak g sane

Krik Alfie said...

@ariey:simpan duit..tahun depan masa saya konvo boleh mari,..

Krik Alfie said...

@hipotesis crew:sabah banyak tempat yang cantik dan menarik

susulemakmanis said...

teringin nak pergi....

Krik Alfie said...

@susulemakmanis:akan tercapai..Hidup dengan benda yang tidak dijangka...ada peluang boleh jejak sabah...

Nurul ain said...

wahhh... tak pernah ke sabah... sedihh kan..
Inspirasi Nurul Ain

Krik Alfie said...

nurul ain:tak der apa yang sedih..jom2..awak masih muda..

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...