Sunday, 16 October 2011

Negara yang teringin SANGAT untuk dilawati...


Salam untuk semua...
semalam sambil duduk temenung(tongkat dagu)...
beragan2 lar mau melawat beberapa negara yang krik rasa sangat menarik..
hahhahahaha..itu cita2....moga bila dah kerja berpeluang lar...

Ok so, ada empat negara yang sangat2 krik nak jejakkan kaki..
dan calon2nya adalah



MEKAH...______
jangan kata korang tak terpikir untuk melawat sini..
sini lar terletak kiblat kita..
jika berkemampuan kita wajib pergi...
hmmm..sekarang nak kumpul duit nak hantar mak ayah dulu...
pastu krik bakal menyusul....





KOREA SELATAN..._______
hahaha...korang mest jangka krik ni suker group2 korea kan...
sorry sikit....hehehhee
krik suker tgk movie korea..tapi krik jatuh cinta pada bahasa dan budaya diaorg..
sangat menarik untuk dikaji....
lallalala..jalan2 pada musin winter ker...kah..kah..kah...
(dulu jatuh cinta kat Jepun tapi beralih arah)
bahasa korea sangat menarik untuk dipelajari walaupun English pun lintang pukang...






AUSTRALIA..._________
Sini lak, krik suker binatang2 dia..heheheh...
Koala,kanggaro....comel dan cute sangat(krik ni pencinta haiwan sukakan keindahan alam)
dan keadaan muka bumi dia yang pelbagai...sangat cantik...
tapi bila rasa nya..(ada sapa2 nak spedo???hahhahah)






dan negara terakhir yang nak sangat krik jejak adalah......


PALESTIN....________
Kenapa sana??tak takut ker?
hmmm...semua tu di tangan ALLAH...
maut dan segalanya boleh berlaku dimana2..
Krik sangat kagum dengan orang Palestin...
bangsa yang paling ramai yang menjadi doktor...
dan mereka sangat tabah...
dan mereka bangsa yang cerdik dek kena tindas..
satu lagi disana banyak tempat menarik yang cantik terutama masjid Aqsa...






Semua itu cita-cita untuk masa akan datang...
Stick dengan plan ,Insyallah akan berjaya...
So, anda lak mcm mana???nak gi  mana???


p/s: Sekarang mood pusing2 SABAH...2 minggu lagi pergi TENOM...lalalala


hmmmm...

7 comments:

Terbang Bersamaku said...

smoga cita2 wk nk pegi tempat2 nie akan berjaya ye..

Krik Alfie said...

Terbang Bersamaku:Tq.....boleh terbang bersama ker kat sana ni..hehehehe

Hakim KOT said...

Korea best...but make sure bwk bnyk2 duit g shopping kat sane..hehe

Nazura Naa said...

hehee..kite pon teringin kot nk p korea..nak2 time winter..haha..mcm best je kan..

Krik Alfie said...

@Hakim KOT:Best erk...dah pergi????waaooo..jelousnya..hahahha

Krik Alfie said...

@Nazura Naa:hahhahaa..macm best kan..jom2...pack baju siap..

traveller said...

anyone yang nak travel to perth boleh contact mahira holiday homes and car rental. org melayu kita yg bermaustautin disana. owner Hj Shariff. contact +60123360098 (Malaysia)

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...