Wednesday, 26 October 2011

Tempat-temapt makan best di Kota Kinabalu..












Salam reader semua…follower termasuk sekali lar tu..hehehhe
just to sharing…24/10 lepas krik ter keluar lagi jalan-jalan cari makan…

Oppssss…walaupun keesokan ada presentation Internship dan proposal thesis yang perlu dibaiki…
Tetap keluar…Destinasi yang di tuju????
A’Roma Ristorente..Kedai masakan itali….
terletak di damai Kota Kinabalu…

Walaupun krik kurang minat ngan pasta n pizza tapi…
di sini pasta diorg memang marvelous dan sangat sedap….
same to geos untuk pizza…sangat..sangat..sangat sedap…

Dan jangan risau kedai ini ada sijil halal…
sesiapa yang datang Kota Kinabalu dan ingin masakan itali..nah disini tempatnya,,,,
dari lima bintang this kedai krik bagi 4.5…
so..jom cuci mata ngan gambar2 yang sempat di snap…


 











Seterusnya…lepas itu, kami menuju ke destinasi kedua…
hahahahaha..macm food hunter pun ada hari ni…

Destinasi seterusnya adalah Cafe Rain forest yang terletak tengah2 bandar Kota Kinabalu…
time ni dah malam..
masakan nya sama sedap walaupun harga sedikit mahal..
apa yg best disini tempat lepak pelancong asing

Coz sini ada live band menyayi…
dan kawasannya sangat luas….
dari 5 bintang krik bagi 4 bintang…





penat makan2 di KK..balik2 mandi dan terbongkang tisu keletihan coz esok ada pembentangan…zzzzzz
So enjoy ur meal…






9 comments:

Aku Budak Geografi said...

restoran itali dan cafe rain forest 2 area mana ek??ase nk try la pasta 2..

Krik Alfie said...

@aku budak geografi:Restoren itali tu dekat damai...dekat area burger king n pizaa....N Rain forest dekat gaya street tu...dekat ngan kedai pizaa gak..hehehe

♥ shaheizny ma ♥ said...

waa.. cam best ja.. nnt saya pg la..ekekkee

Lulu Caldina said...

sekali letak harga, leh org budget :)
mcm nak ke sabah cuti akan datang..

Zulfahmi said...

Kau buat aku lapar

Krik Alfie said...

shaheizny ma:jom2..kita g sama2..hehehe

Krik Alfie said...

Lulu Caldina:oh yer kan..hehehhe..harga yg paling mahal pun rm 19...yg bagus tiada service tax...air pun murah
jom2 datang sabah..baik punya

Krik Alfie said...

Zulfahmi:aku tak bersalah..hahaha..makanan tu bersalah

Siti Sabella Binti Awg Ali Miss said...

Hello. Kami ada perkhidmatan keta sewa..
Kancil (m) rm90, Kelisa (m) Rm100, Viva (m) Rm110, viva (a) rm120, myvi (m) rm130, myvi (a) rm140. harga bole runding lau sewa lama.
No fon 012-8404089/012-8287220 (ag.ali)
Area sabah di Kota kinabalu.

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...