Saturday, 6 August 2011

eDISI Pose ke 6-Sepuluh Masjid Terbesar diDunia...Umat Islam Kena tahu

Salam ramadhan wahai kawan2 sekalian..
tik tok tik tok ..hari ini dah masuk puasa ke -6...
begitu cepat berlalu..
bagaimana pengisiaan untuk diri tanya hati korang sendirik lar...
Setelah krik tak dapat update blog semalam atas kapasiti Broadband yang tah aper2 (mood sabor lagik ni)
so hari ni nak share Masjid2 terbesar di dunia (TOP 10)...
bersesuaian ngan bulan pose kan..hehhehhe...
JOM tengok???
info berguna tuk kita dari dok bacer hal hiburan kan...


 
Tempat pertama:Saper tak tahu patut lekuk pale sendiri nih:Masjid al-Haram, Makkah, Arab Saudi
Tempat Kedua:Tak tahu gak(cari buku lar weiii):Al-Masjid al-Nabawi Arab Saudi
Tempat Ketiga:Serius wa tak tahu yg ni (huahuahuahu):Masjid Iman Reza Iran

Tempat Keempat:Ni wa Kenal :Masjid Istiqlal Indonesia (Lebih kurang 120k boleh muat kalo tak silap)

Tempat Kelima:Masjid Hassan II Morocco (Lebih kurang 105k boleh muat)

Tempat Keenam:Masjid Faisal Pakistan (Around 100 k boleh muat)

 



Tempat Ketujuh:Masjid Badshahi Lahore Pakistan (yg tadi kat Islamabad)
Tempat Kelapan:Masjid Sheikh Zayed UAE (ni baru tahun lepas rasanya siap (kubah dia akitek dr Malaysia rasanya buat..kalo tak salah lar)

Tempat Kesembilan:Masjid Jama Delhi India (no wonder coz umat islam kat India more than 100 juta)
Tempat Kesepuluh:Masjid Baitul Mukarram, Bangladesh (umat islam more than 100 juta gak)berpecah dari India, then join Pakistan sebelum bina negara sendiri( sejarah beb)

dan yang last sekali


Korang puasa tak(hahhahahahhaha)hampeh tul pocong nih..makan tu.......
 
 
P/s:Besou Ke kecik ker Masjid....tak kisah lar..alar....surau tepi umah yg muat 20 orang pun tak pernah penuh kan....
(peringatan tuk diri sendiri gak)

2 comments:

Ana Jannah said...

betul tu krik...yang penting kualiti amalan yang dilakukan bukan kuantiti..

Krik Alfie said...

yup betul betul betul (versi upin )hehhee

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...