Thursday, 18 August 2011

Masak...anda mampu kah???


Salam semua reader2(ader ker org baca nih)hahhaaha..pedulik aper kan..mau tulis gak...dah tinggal beberapa ari lagik kan nak raya..so ader yg sibuk shopping..sibuk buat biskut..sibuk berblog (teeeetttt)...aper pun krik pun dah terbeli baju n seluar dua tiga pasang(amboi2 kan)..murah jek lar.sopping kat Rantau Panjang kan murah2...dua helai seluar jeans design baru pun rm 50 jek(ni jer mampu)..ala korang tu beli yg ori lagik kat levis.baju melayu tak belik pun coz rugi jek pun beli coz bukan pakai pun..pakai g sembahyang raya dan tak pakai dah..haahhaha..

opps..dah melalut kat lain da..sebenarnya krik nak share cara buat bekang atau org Kelate panggil beke...(sah2 korang yg tak pernah masuk dapur tak kenal rupanya)....so meh kita try buat..krik pun try buat ritu..macm jadik...sedap tak sedap belakang kira ar...

Tara.......ni lar upenya...bukan ehsan dari encik goggle k...

Nyum2...ader yg meleleh air liur ker????
so cam ner caranya...senang jek pun....
bahan2nya....
setengah kilo tepung gandum
2 cawan kepala santan(tak tahu aper kepala santan tanya nenek korang)
1 bijik telur ayam
2 sudu gula
sehelai daun pandan

cara2 nak buat...
tambah santan sedikit demi sedikit dalam tepung gandum sampai lar cair  tepung tu...
masuk telur ayam n sebatikan..
tambah gule n daun pandan..kacau kasi sebati..
masuk dalam oven dalam 45 minit.....
siap...
selamat mencuba
kot2 boleh buat makan maser berbuka nanti...
kalo korang tak jadik krik tidak bertanggungjawab sepenuhnya...(skill korang teruk agi tu kot)

                                   

0 comments:

Post a Comment

Si Cantik dan Kacak menulis...